top of page
IMG_9192.JPG

Hjärnsmart!

 

L1.jpg

 FÖRELÄSNING

Inspiration
och kunskap 

Föreläsningen ger förklarande kunskap om vårt arbetsminne 

och om stresshantering med pedagogiskt upplägg. Ni får veta ”varför”utifrån neurovetenskaplig forskning och du får strategier för att hantera arbetsuppgifter och situationer som ökar prestationsförmågan och välmåendet. Föreläsningens tid är anpassningsbar och finns möjlighet till workshop med övningar. Välj om ni vill köra digitalt eller live. 

L1.jpg

SAMTALSPAKET

Svårt att hinna
med stressen?

Det finns inga genvägar. Du behöver återhämtning för att hinna prestera och tid för att reflektera över vad du vill för att skapa hållbara rutiner. Detta är ett samtalspaket med fokus på just din livssituation. Vi går igenom din veckoplanering, kartlägger dina behov av återhämtning och strategier för stresshantering.

  

Får jag presentera en gammal nyhet? 

 

 

Hjärnan. 

 

Vi har utvecklats som art men vår hjärna har inte fullt ut hängt med, den triggas av snabba belöningar och upplever hot i större utsträckning än vad som på riktigt är verkliga hot i nutid. Som tur är finns det strategier för att minska stress och öka fokus. Vi är formbara och vår hjärna påverkas av det vi själva gör men även såklart av vår omgivande miljö. Hjärnan är mycket kraftfull och älskar att ställas inför nya utmaningar eller lära sig en ny uppgift. Det är det som håller den i trim och hjälper den att utvecklas. Däremellan behöver hjärnan återhämtning och kan inte prestera på topp hela tiden för då blir vi hjärntrötta. Skaffa dig en perfekt mix av "topp" och "good enough" och se till att ha fokus på en sak i taget. Multitasking är som att hoppa jämfota till bussen när vi har bråttom och kan minska vår produktivitet med så mycket som 40 %. 

Funderar ni på vem ni ska ha som föreläsare på verksamhetsdagarna? Låt arbetsgruppen lyssna på föreläsningen ”Hjärnsmart arbete” och få tydliga verktyg samt kunskap som uppskattas. Är du mer intresserad av att få hjälp att hantera livskarusellen på individuell nivå eller ha en en anställd som behöver stöd? Då är samtalspaketet något för dig. 

"Louise har deltagit under tre år med föreläsning om hjärnsmart arbete under Sveriges största  konferens för socionomer ”Socionomdagarna” och vi ser att deltagarna fann den inspirerande och lärorik. Vi är säkra på att de fick en hel del kunskap som kommer att hjälpa dem i sitt praktiska arbete i framtiden.

 

Kommentarer från deltagarna:

  • Otroligt bra föreläsning. Engagerande föreläsare och mycket användbara tips.

  • Mycket bra och härlig energi!

  • Louise är en otroligt inspirerande föreläsare

  • Kärnfullt och roande. Gav direkt tankar om förbättringar i vardagen."

 

- Josefine Lindblad, insight events 

bottom of page